23.11.08

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση στο 1ο Λύκειο Χολαργού, όπου παρεβρεθήκαμε 20 άτομα. Η συμμετοχή ήταν αρκετή ώστε να δημιουργηθεί ένας πρώτος πυρήνας δράσης, αν και ελπίζουμε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου η προσέλευση να είναι μεγαλύτερη. Συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τη σχέση του αστικού χώρου με την ύπαιθρο, του κατοίκου της πόλης με τη φύση, όπως και με ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί η δράση της συγκομιδής του καρπού το επόμενο σαββατοκύριακο. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω email ή να γραφτεί στη mailing-list.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπορείτε να αναφέρετε τί αποφάσεις πάρθηκαν ?

louiza είπε...

αποφασίστηκε ότι θα μαζέψουμε ελιές και για λάδι, εκτός από τις βρώσιμες που θα μαζέψει ο καθένας προσωπικά. το μάζεμα θα κρατήσει και το Σάββατο και την Κυριακή. οι ελιές θα αποθηκευτούν σε χώρο του δήμου και θα πάνε στο ελαιοτριβείο τη δευτέρα. όποιος μπορεί ψάχνει για ελαιοτριβείο ψυχρής θλίψης, διαφορετικά οι ελιές θα μεταφερθούν στην παιανία σε ελαιοτριβείο με φυγοκέντριση σε χαμηλή θερμοκρασία 15-20 βαθμούς που είναι μία μέση λύση. ένα μέρος από τα παραγώμενα αγαθά θα καταναλωθούν σε αυτοσχέδιο γλέντι που θα κανονιστεί σε επόμενη συνάντηση. συμφωνήθηκε να δωθούν ποσότητες σε κάποιες οργανώσεις [κοινωνικές και οικολογικές] και σε άτομα που δεν μπορούν να συμμετέχουν πρακτικά στη συγκομιδή, όπως κάποιοι ηλικιωμένοι στη γειτονιά.
όσον αφορά τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί μπορείς να κοιτάξεις και επόμενο post [σχέδιο δράσης].

Ανώνυμος είπε...

χαιρετώ!

Θα γίνει τελικά έλεγχος της παραγωγής για επιβεβαίωση της υπόθεσης ότι το καυσαέριο δεν επηρεάζει την ποιότητα ?

elli είπε...

θα γίνει ούτως ή άλλως έλεγχος οξύτητας στο ελαιοτριβείο. αλλά θα πάμε και μια ποσότητα λαδιού στο χημείο του κράτους να γίνει περαιτέρω έλεγχος. Κατά τα άλλα, τις βρώσιμες ελιές τις μαζεύουν οι Χολαργιώτες εδώ και χρόνια και μάλιστα κάποιοι καυχιούνται ότι έχουν και πολύ καλής ποιότητας!