23.11.08

σχέδιο δράσης

Στη συνέλευση συζητήθηκε κι οργανώθηκε ένα σχέδιο δράσης για το σαββατοκύριακο συγκομιδής της ελιάς στις 29-30 Νοεμβρίου. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, με τη βοήθεια της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου, θα σηματοδοτηθούν οι ελιές, έτσι ώστε να μην ενοχλούν τα οχήματα τη διαδικασία συγκομιδής. Θα μοιραστούν αφίσες στους κατοίκους της περιοχής προς ενημέρωση και συμμετοχή. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή όσο πιο γρήγορα μπορείτε για να γνωρίζουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να ορίσουμε αριθμό ομάδων [οπότε και υλικών που χρειάζονται] και τον αριθμό των ελιών που θα σηματοδοτηθούν.
Όσον αφορά τα πρακτικά θέματα, χρειαζόμαστε διάφορα υλικά και εργαλεία. Για τις ελιές που προορίζονται για παραγωγή λαδιού χρειαζόμαστε: ελιόπανα [μπορείτε να φέρετε παλιά σεντόνια], βέργες, χτένια, σκάλες, λινά τσουβάλια ή καφάσια [οι ελιές χρειάζεται να αναπνέουν]. Για τις βρώσιμες ελιές χρειάζονται γάντια, κοφίνια, καλάθια ή ακόμη και σακούλες για τη συλλογή του βρώσιμου καρπού με το χέρι. Πληροφορίες για τη χρήση των εργαλείων θα βρείτε εδώ.
Από τα παραπάνω, η δημοτική υπηρεσία πρασίνου μας παρέχει 2-3 ελιόπανα, βέργες, όπως και όχημα για τη μεταφορά του καρπού σε ελαιοτριβείο στην Παιανία, αλλά και πριόνι για κλάδεμα όσων δέντρων το χρειάζονται [το οποίο θα χειρίζεται ο κηπουρός του δήμου]. Όποιος μπορεί να προσφέρει κάτι από τα παραπάνω ας μας ειδοποιήσει. Έχει δημιουργηθεί ένας χώρος για επικοινωνία μέσω mailing-list ώστε να οργανωθεί καλύτερα η όλη διαδικασία.
Το ραντεβού έχει δοθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στις 7.30 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας [βλέπε χάρτη]. Φέρτε μαζί σας κολατσιό, πιοτό, δύναμη, υπομονή και καλή διάθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: